1. Veiligheid

Wat doen we?

Naam activiteit

Jaar realisatie

Status 2020

Status 1e VGR

Status 2e VGR

1.1.1 Verbeteren eerste hulpverlening in alle kernen

2022

1.2.1 Bestrijden ondermijning

2022

1.2.2 Vergroten veiligheid in de gemeente

2022

1.1 Beperken en bestrijden van branden, rampen en zware ongevallen

1.1.1 Verbeteren eerste hulpverlening in alle kernen

Jaar realisatie

2022

Wij stimuleren inwonerinitiatieven die ontstaan om het Zevenaarse AED-netwerk te vergroten.

Stand van zaken

Rek. 2020

1e VGR

2e VGR

Niet volgens plan

Niet volgens plan

Volgens plan

In overleg met de VGGM starten wij een promotiecampagne op met als doel burgerhulpverlening beter op de kaart te zetten.

1.2 Bewaken van de openbare orde en veiligheid

1.2.1 Bestrijden ondermijning

Jaar realisatie

2022

We nemen preventieve en repressieve maatregelen om vermenging van de onderwereld met de bovenwereld tegen te gaan. Het ondermijningsbeeld voor Zevenaar hebben wij in 2018 opgeleverd. Naar aanleiding van dit beeld stellen we een plan van aanpak op en voeren we de eerste acties uit. Verder verwachten wij een toename van de inzet van burgemeestersbevoegdheden voor het bestrijden van ondermijning.

Stand van zaken

Rek. 2020

1e VGR

2e VGR

Volgens plan

Volgens plan

Volgens plan

De aanpak van ondermijning staat. We voeren preventieve en repressieve acties uit. De weerbaarheidsscan vanuit het RIEC geeft ons aanbevelingen waar we kunnen verbeteren. Dan gaat het om onder andere bewustwording creëren bij collega's en het opstellen van een communicatiestrategie. Repressief loopt het kernteam ondermijning. Deze vaste kern met interne en externe partners voert op een kleinschalige manier controles uit, ten minste een keer in de zes weken.

1.2.2 Vergroten veiligheid in de gemeente

Jaar realisatie

2022

We zetten in op en ondersteunen initiatieven van inwoners zoals buurtpreventie in de vorm van Buurtpreventie WhatsApp-groepen. We willen in het kader van buurtpreventie de WhatsAppgroepen verder professionaliseren. Hierbij brengen we beheerders uit verschillende groepen met elkaar in contact, waardoor een groter netwerk ontstaat, waarin beheerders van elkaar kunnen leren. De groepen op het Gelders Eiland moeten hiervoor nog een inhaalslag maken. We ondersteunen, bestendigen en faciliteren minimaal 6 nieuwe inwonersinitiatieven op het gebied van sociale veiligheid.
Vanuit de gebiedsteams zorgen we voor een zorgvuldige en adequate hulpverlening bij huiselijk geweld en overlast gevende personen. De verbinding tussen zorg en veiligheid is hierin van cruciaal belang.

Stand van zaken

Rek. 2020

1e VGR

2e VGR

Volgens plan

Volgens plan

Volgens plan

Het organiseren van Buurtwhatsapp-bijeenkomsten is de afgelopen periode niet mogelijk geweest. Samen met de politie bedenken we alternatieven om de inwoners betrokken te houden voor een veilige en prettige woonomgeving.
Vanuit de gebiedsteams zorgen we voor een zorgvuldige en adequate hulpverlening bij huiselijk geweld en overlast gevende personen. De verbinding tussen zorg en veiligheid is gemaakt, maar verdient nog aandacht. De werkwijze Aanpak Voorkoming Escalatie is geïmplementeerd, maar door de ontwikkelingen in het sociaal domein moet dit beter geborgd worden. Extra aandacht is er voor de aanpak personen met verward gedrag. Daartoe is een nieuw samenwerkingsconvenant opgesteld met de politie en waarmee we de onderlinge samenwerking verbeteren. Samen met de politie en het gebiedsteam monitoren we de meldingen en sturen we adequate oplossingen.

Deze pagina is gebouwd op 09/22/2021 13:51:56 met de export van 09/22/2021 08:51:26